2010. július 31., szombat

Pozitv töltés:)

Ahol ma jártam:) az számomra egy kincsesbánya:) Életemben ennyi anyagot egy helyen nem láttam. És ilyen hihetetlenül potom pénzért.

Suli buli:)

A lezser madaras táska mintám tulajdonképpen az iskola szezonra készült, mert.... kényelmesen hordható, és sokminden elfér benne. Közben eszembe jutott még néhány javítás, illetve extra amit a következő táskámba már beépítek. Vízálló réteget is kapott a bélés alá, (árvízvédelem).

2010. július 29., csütörtök

A pille új ruhája.:)

Ma ezt alkottam. Egyszerű kis táska, de nagyon kényelmes, és kedves:)

2010. július 28., szerda

Őrlődés.

Talán könnyebben döntök, ha kiírom magamból az örlődés tárgyát. 

Kaptam egy ajánlatot, úgy 2 hónappal ezelőtt nagyon kedvező áron, boltberendezéssel együtt méterárú forgalmazására, az egyik kedvenc beszerzőhelyemről. Mivel csóri vagyok, tehát olyasmi hogy tartalék pénz stb az nincs. Egy üzlet itt mifelénk 35-40 ezer ft/hó. Félek nem kitermelhető ez a pénz. Plusz a vállalkozói járulékok.


Jelenleg itthon varrogatok. Rengeteg elképzelésem, ötletem van, ezt mind vihetném az üzletbe is.

De...

Tegnap anyukám belökdösött a CBA folyosójára merthogy ott pénztárost keresnek. 20 évesen dolgoztam utoljára boltban, szörnyen utálom.  Ez az első szakmám. Na jól felvettek.
De igazából semmi kedvem elmenni. Már nehezen viselem az ilyen kötöttségeket. De anyu most haragszik mert nem szeretnék ott dolgozni.

Gyorsan felhívtam a méterárús urat. Áll-e még az ajánlat. Áll. Felhívtam az üzlethelyiség tulaját kiadó-e még. Kiadó.
Merjek belevágni?? Ott simán berendezhetném a műhelyemet is.

Szeretek a magam ura lenni, vajon ez olyan nagy bűn??

És tényleg aki mer az nyer?????????????????????????????????????????????

2010. július 17., szombat

2010. július 16., péntek

Ez pedig a legújabb kedvenc

Újabb kistáskák készülnek.

Újabb kistáskák készültek, minimál stílusban, hogy jobban passzoljanak a ruhatárakhoz.

2010. július 11., vasárnap

Party pille megamix:))

A csíkos vagányság, a rózsaszín romantika, és a variálhatóság  jegyében született, a Party és a pille táskám ötvözete:)

Vízhatlan erős vászon, pasztell csíkokkal Bélése fehér vászon.

A pille táska az a régi. Amit újragondoltam benne az a hozzá tartozó szütyőke, aminek a méretét megnöveltem. Használható a táskába karikára rögzítve, az apróságok tárolására. Ha viszont nincs szükséged sok holmira, a szötyőkére rögzíthető a 120centis karabíneres pántot, és máris kistáskaként funkcionál, ami vállon átvetve viselhetső. De ha az alaklom úgy hozza a szütyőkéhez készítettem egy 38 centis pántot, és máris átalakul csulótáskának.

A szetthez tartozik egy 10x10 centis aprócska:) pénztárcának, vagy bárminek. Az aprócskára is rögzíthető a csuklópánt.

Két darab dísz is a szett része. Egy festett , varrt pillangó a mese, és egy horgolt virág  a romantika jegyében:)

A party szütyő mérete 15x20cm, talpa 4cm.

A pille táska méretei: magassága 33cm, legnagyobb szélessége54cm, fent 30cm, pántja igény szerint állítható. Zippzárral és gombbal záródik.

2010. július 8., csütörtök

Ha csütörtök akkor:)

természetesen a kézimunka csoporté vagyok:)  Ma nem csak én mutattam új dolgokat, hanem tanultam. Már egy ideje gyötrődök hogyan kell a horgolós mintákat leolvasni. Csipkés szegélyt szerettem volna készíteni. Ági  a csoportból profi horgoló:) Mutatott egy mintát:) Íme a próbadarab, és sikerült:) A lányom party táskáját fogja díszíteni. Ha elkészül mutizom:)

2010. július 7., szerda

Halász zsákmány:)

Dani fiam idén csak Balinra horgászik:) Vásárolt magának egy spéci botot. Kapásból 3 nagy Balin akadt a horogra:)

Vendégek.

Szeptemberben a fiam, és az unoka hugom Erdélyben töltöttek egy hetet, a testvérvárosunkban Borszéken. Most pedig mi fogadtunk két kislányt  vendégségbe. Saci és Barbi:) Két tündér aranyos, nyugodt békés , szerény csendes kislány. Szinte hihetetlen az én nyüzsgő fiaim mellett, két ilyen nyugodt gyermek:) A mieinkkel együtt 5 gyereket kellett 24 órában kiszolgálni. Azt a maradék kevés energiámat is kiszipolyozták:)))) Melléklet, pár fotó az együtt eltöltött családi napról a zamárdi kalandparkban:)

Kicsit eltűntem


De most újra vagyok:) Zajlik az élet mifelénk is. Megvolt a névadó ünnepségünk az idősek kézimunka szakkörén. Először a harmatos kamillák nevet dobták fel :) de aztán úgy döntöttek hogy ez a név komolytalan. Kiállításra készülünk, igy inkább az Idős  korúak kézimunka szakkör nevet választották. Nekem a Harmatos Kamilla jobban tetszik:) Pedig nem vagyok komolytalan:) 4 új taggal bővült a csoport, szeretettel és tisztelettel fogadtuk őket. az egyik új tagunk egy férfi:) az ő felelőssége a szabó részleg:)