2010. április 30., péntek

Várakozás

A mai napom a várakozás jegyében telik. Manó hétfőn elutazott Leipheimbe iskolai kirándulásra. Nagyon hiányzik már. Üres a ház ha egyikük nincs itthon. Este érkeznek. Főznöm kell valami  finomságot amit szeret:) A Szaszánál az oviban pedig anyák napi ünnepség lesz. Nagyon titkolózik:) nem mondta el a versét sem mert Titok:) Nagy dolog nálunk az ha a nyilvánosság előtt verset mond. Ennek előzménye hogy egy gyermekotthonban nevelőként dolgoztam 10 évig. Szasza jóformán annyit látott belőlem hogy este anya megjön fél kilenckor , jóéjt puszi, alvás , reggel rohanás az oviba, és körbe körbe nap mint nap. Neveltem sok sok gyereket csak a sajátomat nem. 10 hónaposan került bölcsibe , soha nem mondott el semmi verset sehol, és ez a problémák egyike volt csak. Nehéz munkát találni ezért már vagy 2 éve őrlődtem mit csináljak, menjek, maradjak? Februárban egy szép napon bementem az irodába, nem gondolkodtam tovább , felmondtam. Jól tettem. Igaz nem tudom mi lesz munka téren. De Szabika a húsvéti ovis locsoló napon elmondta a verset, sok ember előtt.Senki nem értette miért sírok........... Azóta volt egy versenyen, amit megnyert:) Májusba ovistalálkozóra viszik nagy reményekkel. Tanulság.. nincs fontosabb mint hogy anyja legyél a gyerekednek...........

De azért hiányoznak  a gyerekek is az otthonból. Nem tagadom meg őket sem, hiszen volt akit pelenkás kora óta neveltem. Május 9.-én várom őket vendégségbe:)

2010. április 29., csütörtök

Mai (igenis) alkotásom

Az én stílusomban. Régen festettem már, úgyhogy előszedtem a textilfestékeket.  Nem profi festészet az enyém, csak ilyen szeretek festegetni dolgok:) Cseresznyeágat festettem a pillangómnak fehér vászonra, aztán gondoltam egyet és belevarrtam egy táskába:) Festék és a cérna románca:)

Az élet megy tovább (minimál stílusban)


A csapat .









Ha csütörtök , akkor idősek otthona. Ma készítettem róluk pár fotót, és az engedélyükkel rakom fel ide.Mint már írtam babákkal kezdtük, és őket már be is fejeztük. Unokáknál, dédunokáknál találták meg az otthonaikat.3 hete álltunk neki táskákat varrni, az ő kívánságuk szerint, ugyanis mind a 11 idős asszony beleszeretett minimál stílusu, pillangós táskámba.Ilyet szeretnének viselni. Ez egyébként érdekes mert a legfiatalabb közöttük is jóval elmúlt 60 éves. Lila, téglavörös, bordó, zöld színekben készülnek, PILLANGÓKKAL, 11db. Ma csak 6  asszonyka volt jelen, hiszen az ő korukban már gyakori a kórház, betegség sajnos. Ma is sokat dolgoztak, maximálisan:) Szeretem őket.

2010. április 27., kedd

Újabb ajándék(pénzes) tasik:)

Ma sajna kevés időm jutott a varrásra, de picit muszáj volt csinálnom valamit. Ők a végeredmény.

2010. április 26., hétfő

Ajándék(pénzes) tasi

Jön a ballagások ideje. Nagylányomék ballagásra mennek hétvégén. Az ifjú hölgy pénzt kért inkább ajándék helyett. Nem szerettük volna borítékban adni.

Ezért született meg a névre szóló ajándék(pénzes) tasi.:)

:)

Amíg száradt a festék a meskabalán, készítettem pár apróságot. Egyszerű irat vagy bármitartót, és kocsikulcs gubót:)

Mes-kodex

2010. április 24., szombat

Csuklószütyők.

Ha csak beszaladsz a boltba, vagy bárhová, és csak apróságokra van szükség, nem kell magaddal cipelni az egész túlélő felszerelésedet:) A megoldás lehet ez a csuklódra lógatható szütyőke.

A csuklópánt levehető.

Zippzárral záródik. Húzókáját gyönggyel díszítettem.

Méretei: szélessége 11cm, magassága 10cm, talpa 3 cm, pántja 34cm.

Megvásárolható itt!!

A lila pillangó tánca

Lila alapon, színes gyönyörű virágokkal meghintett réten táncol a lila bársonyból készült pillangó.A pillangó levehető.

A táska felső részét flizre steppeltem.

Bélése fehér vászon , mivel a fazon elég bugyroska, belső zseb helyett készítettem hozzá , saját anyagából egy zippzáras külön életet élő szütyőt, ami egy karabíner segítségével rögzíthető a táska belsejébe. A szütyőkének varrtam egy levehető csuklópántot is, igy ha vásárolsz nem kell mindent magaddal cipelni. Csulóra a szütyő és szabad a vásár:)A szütyőről találsz még több képet a termékeim között.

Mágneskapoccsal záródik.

Táska méretei: magassága 33cm, legnagyobb szélessége54cm, fent 28cm, pántja igény szerint állítható.

Szütyő méretei:szélessége 15cm, magassága 10cm, talpa 3cm, csuklópánt 34cm.

Minden fémalkatrész amit beszereltem antikolt.

Megvásárolható itt

2010. április 23., péntek

2010. április 17., szombat

Táska szabásminta

Ennek a szabásmintának az alapját a burdában találta a lányom, nagyon megtetszett neki, varrtam pár darabot belőle de úgy gondoltam pár dolgot érdemes rajt átalakítani. Kisebb változtatásokkal ez lett belőle.
Kiszabandó részek:



1db  59x41cm téglalap ez a táska eleje, és háta egyben. 2db 24x12cm téglalap ez a táska két oldala. 4db 8x32cm téglalap ez a táskafül részének az alja. 2db 16x5 cm csík ez a táska füle.

Béléshez:

1db 58x42cm téglalap, 2db 24x12cm téglalap.

Én a táska minden elemét kivétel nélkül bevasaltam vetexel a jobb tartás érdekében. A bélést is. 

Varrás folyamata képekkel.

1. lépés

 A táska bevasalt fül részét megfelezem , bejelölöm az anyagon. A hosszanti széleket behajtom a jelölésig,és levasalom. Középen kettéhajtom és megint levasalom.

 2.lépés






A két hosszanti szélét, 2mm letűzöm.




Igy fog kinézni a két fül készen.










 3.lépés

Fogok két 8x32cm téglalapot, színt színnel szembefordítva. (Ebbe fogom bevarrni a táska fülét) a két rövidebb szélét összevarrom, a saroknál többször megerősítem, majd elfordulok a hosszanti oldalra , de mielőtt tovább varrnám, a szélétől bejelölök 6cm, a két anyagréteg közé a jelölésre teszem a fülrészt átvarrok rajt , majd a másik szélén is bejelölök 6cm, oda illesztem a fül másik végét , levarrom a rövidebb oldalt is. Alul nyitva marad.



Sarkokat levágom.



Kifordítom ,és levasalom.












Bejelölöm a gomblyuk helyét.