2010. március 24., szerda

Manó szülinapja

Lányom szülinapja

Immáron a 20. szülinap. Hihetetlen. Szülinapkor az a szokás nálunk, hogy azt főzünk vacsira amit a szülinapos szeret. Jönnek a mamiék, és egy jót beszélgetünk. El sem hiszem hogy a tündérbabám már 20 éves.

Dolgozgattam

2010. március 19., péntek

Pille

Pille, pille, pillangó

Pille, pille, pillangó,
Szállj le a kezembe,
szivárványnak színeit
fesd a tenyerembe!

Pille,pille,pillangó!
Olyan,mint az álom.
Mitől lettél ilyen szép?
Én majd kitalálom.

Libbenő szép virág,
felhő közelében,
hernyóból lett tündérlány
Odafönn az égen.

Pille,pille,pillangó!
Szállj le a kezembe,
Szivárványnak színeit
fesd a tenyerembe!

2010. március 11., csütörtök

És társai:)

Idősek otthona.

Tíz évig dolgoztam gyermekotthonban, mindenféle korosztályú gyermekkel. Február 15.-től  megváltoztattam az életem. Nem tudok az elveim ellen nevelni tovább, itt volt az idő hogy váltsak. Pillanatnyilag varrással foglalkozom, és igyekszem minél kevesebbet kimozdulni hazulról, regenerálódik az idegrendszerem:) Felkértek az idősek otthonából hogy készítsek babát a gondozottakkal. Éles ellentét a gyerekek világával:) érdekes. Most ott tartunk hogy hatalmas a lelkesedés ,és alakulóban a Naplemente kreatív csoport. A gyermekcsoportom Ügyes kezek névre hallgatott:) de ezt az idősebb hölgyek nem vállalták fel, mondván hogy max bütykös kezekről  beszélhetünk:) Imádom őket:) Új kihívások. Aranyosan dolgoznak. Van már ugye  aki nem tud tűt fogni a kezébe, ő szabja az anyagot, vagy rajzolja a mintát, vagy éppen tömi az alkatrészeket. Nagy a munkamegosztás. Gyönyörűen kötnek, horgolnak. Ma kaptam egy csomó ajándékot tőlük. Horgolt csibét , kis terítőt, kötött macskuszt, horgolt tojást. És egy csomó szeretetet. Munka közben, mert ugye van aki már csak énekelni tud, ő szórakoztatott minket a nótáival. Na :) hát vannak elég pikáns nótáik. Majdnem elpirultam:)

2010. március 6., szombat

Réka tatyó

Réka lányom találta ezt a tatyót egy újságban. Kissé átalakítva ez lett belőle:)

Egy jól pakolászható, mindent elnyelő, nőcis tatyó. 

Meska bolt

Átalakítás.

Marvikától kaptam a pikk-pakk mintát. Nagyon klassz. Én kicsit átalakítottam a mintát, és  a varrás menetét, az én világom szerint. Én ilyennek látom:)

2010. március 5., péntek